Sekundledning för Pontus Tidemand inför avgörandet i Rally Mexico

Efter en fantastisk öppning i Rally Mexico tog den värmländska SKODA-duon Pontus Tidemand och Jonas Andersson ledningen i WRC2. Lördagen bjöd på en hård och jämn kamp men de har fortfarande ett försprång och det är upplagt för en riktig thriller till avslutning.

Med närmare 160 kilometer specialsträckor i tuff terräng under Rally Mexicos lördag var det en stor utmaning som väntade de tävlande. Pontus och Jonas hade inledningsvis en halvminuts försprång, men fransmannen Eric Camilli pushade hårt bakom dem och innan serviceuppehållet mitt på dagen tog han över tätpositionen med svenskarna blott sekunden bakom.

På eftermiddagen blev kampen alltmer intensiv. Camilli utökade till en början sitt övertag men Pontus var inte sen med att svara och ta igen sekund för sekund. Dagen avrundades med två korta superspecialer och en stadssträcka där Pontus vann alla tre och håller ledningen inför den sista dagen.

– Jag gillar tajta fighter som den här. Det är sådant som gör att man utvecklas som förare och det håller spänningen vid liv. För att ha en chans här räcker det inte att trycka på och vara snabb utan man måste köra kontrollerat för att ta sig i mål. Vi har en riktigt bra position inför morgondagen samtidigt som vi har mästerskapet i tankarna och kan inte göra något galet. Det blir en laddad avslutning, säger Pontus.

Sekundstriden avgörs under söndagen på Rally Mexicos två sista sträckor. Fem och en halv mil återstår av tävligen och med ett glapp på endast två sekunder gäller det att ha rätt strategi för att knyta ihop säcken.

Rally Mexicos WRC 2-klass efter SS17:
1. Pontus Tidemand (SWE) 2:56:59.7
2. Eric Camilli (FRA) +2.0
3. Benito Guerra (MEX) +6:07.2