Emil Bergkvist klar för JWRC 2018

Annons

2015 blev Emil Bergkvist den snabbaste rallyjunioren i Europa när han tog hem titeln för Opel Motorsport. 2018 kan han bli snabbaste rallyjunioren i världen, för nu har han skrivit på för att köra Junior-VM, JWRC, ihop med rutinerade Ola Fløene.

Efter att under två säsonger ha kört flera VM-tävlingar, och andra stora europeiska tävlingar, med en R5-Citroën blir det nu ”back to basic” och framhjulsdrivet igen för den snabbe chauffören från Torsåker.

– Jag är oerhört tacksam över att få chansen att köra Junior-VM. Framför allt vill jag tacka Jourdan Serderidis och J-Motorsport, utan dom skulle det inte vara möjligt, berättar Emil som kommer att köra en Ford för det belgiska teamet.

JWRC drivs av det Brittiska Ford-teamet M-Sport och alla deltagare kör i identiska Ford Fiesta R2T. 2018 görs mästerskapet över fem deltävlingar och startar i Sverige när Rally Sweden avgörs i mitten på februari. Emil, som haft stora framgångar i R2-bilar tidigare, ser fram emot utmaningen.

Annons

– Detta känns som helt rätt steg i min karriär, nu kommer jag kunna fokusera mer på körningen och hoppas att resultaten ska komma, fortsätter Emil.

Junior-VM bjuder i år på en stor prispott där vinnaren får en egen Ford Fiesta R5 med fria startavgifter, däck och bränsle i 2019-års WRC2-mästerskap.

– Vi är ödmjuka inför uppgiften och är beredda på en tuff utan i och med att alla kör likadana bilar. Jag kommer ta med mig mina tidigare erfarenheter från både EM och VM och hoppas dra nytta av det för att kunna slåss om VM-titeln, avslutar Emil.

Förutom Emil Bergkvist tävlar även Värmlänningen Dennis Rådström i JWRC. Dennis, som slutade femma i serien förra året, blir en av de tuffaste konkurrenterna i mästerskapet.

Junior-WRC 2018 avgörs över fem tävlingar; Sverige, Korsika, Portugal, Finland och Turkiet

Annons