Mattias Ekström avslutar sin framgångsrika karriär i DTM

Annons

Efter 17 år, 193 race, 23 segrar och två mästerskapstitlar har Mattias Ekström valt att avsluta sin framgångrika karriär i DTM. Mattias, som är Audis mest framgångrika förare i DTM, har istället valt att fokusera på sitt eget team EKS i rallycross-VM.

– Det var ett av de tuffaste besluten jag någonsin fattat, säger Ekström. DTM har varit mitt liv i så många år och mitt hjärta kommer alltid att fortsätta slå för DTM. Men, jag har investerat väldigt mycket tid och energi i mitt rallycrossteam de senaste åren.

– När jag inte längre kör båda serierna kan jag fokusera och få mer tid för min familj och mina barn. Jag kommer att fortsätta tävla för mitt egen team och ger plats för en  yngre talang i DTM, berättar Mattias själv efter att meddelat att nu är det färdigkört i det populära tyska mästerskapet.

Mattias Ekström

Annons

Mattias började sin karriär i DTM redan 2001 som 22-åring i Audis kundteam ABT Sportsline. 2004 körde han för första gången som fabriksförare och tog direkt sin första DTM-titel. 2007 hämtade han hem sin andra mästerskapstitel och den gångna säsongen var han nära att ta sin tredje totalseger.

Mattias Ekström

Ekström har hela tiden kört för Audi Sport, ABT Sportsline och Red Bull i vars flyghangar i Salzburg han meddelade sitt beslut under måndagen.

Nu blir det mer fokus på det egna rallycrossteamet, EKS för att ta tillbaka mästartiteln i Rallycross-VM.

 

Annons