WRC-pepp inför VM-premiären i Monte Carlo

På torsdag är det dags, då startar årets Rally-VM, andra säsongen med den nya generationens WRC-bilar, när Rallye Monte Carlo drar igång. Regerande världsmästaren Sébastien Ogier kör för sin sjätte raka titel, medans resten av fältet jagar sin första VM-titel.

Rallye Monte Carlo är den äldsta deltävlingen i Rally-VM, och årets upplaga består av 17 specialsträckor som tillsammans mäter nästan 40 mil. Bara varannan sida av nothäftet kan de tävlande behålla från i fjol, då årets tävling har 50% ny sträckning jämfört med ifjol. Och för första gången i WRC-sammanhang så körs den klassiska Thoard – Sisteron i ny version.

Här är lite pepp-film för att ladda upp och är du intresserad av startlistan för Rallye Monte Carlo 2018 så är den här i PDF-format.