Victor Karlsson om fjärdeplatsen i JSM Otrimmat i Rally Vännäs

Sju av tio ekipage i klassen JSM Otrimmat kom i mål när SM-premiären gick av stapeln i Vännäs. Mitt i resultatlistan kom Victor Karlsson och Jonas Magnér som efter tävlingen inte var helt nöjda.

Precis som de flesta av de tävlande, i alla fall de som kom söderifrån, fick även Victor Karlsson Rallyteam tillbringa många timmar i kö på de igensnöade vägarna upp till Vännäs för premiären av Rally-SM 2018. Co-drivern Jonas Magnér fastnade i kö och stod stilla i strax under 8 timmar och anlände till Umeå strax efter 01.00 på natten. Men än värre för Victor med team som kom fram till Umeå först kl 05.00 på fredagsmorgonen. Bättre uppladdning hade de önskat sig.

Men när rallyt väl var igång bjöd Vännäs på fantastiska förhållanden och snabba vägar, och efter fredagens inledande sträckor låg teamet på en tredjeplats och man var redo att ta sig an de sex specialsträckorna under lördagen.

– Vi hade en bra känsla i bilen hela tiden och tyckte att vi hade bra fart, säger Victor, men tyvärr visade klockan annat.

På lördagens första sträckor föll duon ner på en femteplats, men i mål, över rampen hade kört upp sig och slutade som fyra i klassen med viktiga SM-poäng hem till Småland. De ser redan fram emot nästa deltävling som avgörs i Östersund den 23-24 februari, och då med en placering högre upp i resultatlistan.

– Vi får helt enkelt snäppa upp ett par hack till nästa SM-deltävling och visa att vi är att räkna med i årets toppstrid om SM-guldet, avslutar Victor.