Ny bil och VM-motstånd för Jacob Jansson i vinter

Silly season i svenska rallyskogen är i full gång, och nu på söndagskvällen meddelade Jacob Jansson att det blir ny bil och nytt motstånd på svenska rallyvägar under vintersäsongen.

Efter att krigat på med sin Mitsubishi EVO-X de senaste säsongerna blir det i vinter bilbyte för Kopparbergs Jacob Jansson och hans co-driver Stefan Gustavsson från Ludvika. Från Mitsubishi till Ford, då de kommer till start i MJ Motorevents Ford Fiesta R5.

– Vi kommer åka tre tävlingar i vinter med bilen där vi börjar med våran hemmatävling och första deltävlingen i SM, Bergslagsrallyt. Veckan efter går SM-Veckan i Sundsvall där vi ska försöka ta medalj i SM sprinten, säger Jacob i ett pressmeddelande.

Men det tar inte slut där, för i februari är det dags för en dröm att komma i uppfyllelse för den snabbare föraren tävlandes för ”Köppäbä”.

Då kommer duon möta världens bästa R5-ekipage när de kommer till start i Rally Sweden för att mäta sig mot världseliten. En tävling Jacob aldrig har startat i och en dröm som funnits länge blir nu alltså verklighet.