SVT sänder Rally-VM 2019-2021

Dagarna före julafton kommer SVT med julklappen som räcker i tre år för alla Rally-lovers. SVT har förlängt avtalet för tv-sändningar från Rally-VM, från och med Rallye Monte Carlo om några veckor till och med 2021.

– Rally-VM drar störst tv-publik av all motorsport. Därför känns det superbra att vi nu har klart med tre nya säsonger av VM-serien, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson på www.svt.se.

Om en månad är det premiär för 2019 års Rally-VM när Rallye Monte Carlo drar igång, och den kommande VM-säsongen ser ut att blir ännu mer spännande och ovisst än tidigare år. Och som grädde på moset får vi en blågul start på WRC-säsongen då Pontus Tidemand gjort klart med M-Sport och start i Monte Carlo och Rally Sweden.

SVT Sports motorexpert Jonas Kruse ser också fram emot fler WRC-sändningar.
– Jättekul. Rally är en stor tv-sport och det är kul för Svenska rallyt också, säger Jonas Kruse.