Pelle Wilén ökar JC Racetekniks medaljchanser i SM-veckan

Annons

JC Raceteknik siktar högt under 2019. Med tre förare klara för teamet är målsättningen seger i både RX2 International Series samt RallyX Nordic. Teamet kommer även till start i SM-veckan i Sundsvall med fyra förare, där rallyprofilen Pelle Wilén hoppar in som teamets is-specialist.

JC Raceteknik siktar högt under 2019. Med tre förare, Ben-Philip Gundersen, Sondre Evjen och Jimmie Walfridson klara för teamet är målsättningen seger i både RX2 International Series samt RallyX Nordic. Teamet kommer även till start i SM-veckan i Sundsvall till helgen med fyra förare, och satsar även där på vinst.

– SM-veckan kommer bli en spännande och rolig tävling. Det är en helt ny bana, så det kommer vara lika förutsättningar för alla. JC Raceteknik kommer dit för att försöka ta hem ett SM-guld och medaljer. Förutom Evjen, Gundersen och Walfridson kommer även Pelle Wilén köra för oss där. Pelle är vår isförare som har kört med oss i flera år, så det är kul att ha med honom i år igen. Han är en riktig glädjespridare, och vi siktar på att uppnå bra resultat, berättar Joel Christoffersson som är teamchef JC Raceteknik.

– Just vinterns SM-vecka har jag goda minnen från. I fjol körde jag för första gången rallycross under SM-veckan och det gick ju över förväntan. Tyvärr gick hjulupphängningen bak sönder efter en startsmäll i finalen. Men bortsett från det var ju allt så jäkla kul, så jag måste prova i år igen, berättar Pelle Wilén själv.

Annons

Pelle Wilén i SM-veckan

– Att sätta upp ett mål är svårt, för det är rallycross och allt kan hända. Att möta förare från världseliten är något jag gör med respekt och är jag i final är jag nöjd. Men … samtidigt så finns det ingen i det här startfältet som vill bli tvåa. Oavsett kommer det bli riktigt kul, avslutar Pelle.

Annons