Tungt Rally Sweden för Patrik Flodin

Annons

Patrik och Göran gjorde tillsammans med Max RPM comback i Rally Sweden. Att säga att det blev ett tungt rally är knappast en underdrift. Inför tävlingen hade tävlingsorganisationen riktigt fina isvägar och rikig vinter. Men vädergudarna var inte på deras sida och bjöd istället för vinter på tö och slask, vilket blev kostsamt för vinterväglaget.

– Det har varit ett riktigt svårkört rally den här gången. Hårt och grusigt, med oförlåtande snövallar. Misstagen har blivit ödesdigra, säger Patrik.

Flertalet av förarna hade stora problem under Rally Sweden – Patrik och Göran var dessvärre inte förskonade. På fredagens första sträcka sögs de in i en snövall, snurrade och packade motorn med snö. Motorn gick varm, men de tog sig i mål. Dessvärre tappade de för mycket tid för att kunna vara med i toppstriden.

– Det har känts bra körmässigt, men tiderna har inte riktigt kommit, vilket varit frustrerande. Och i den här tuffa konkurrensen var snurrningen i början lite av game over, säger Patrik.

Annons

Tungt Rally Sweden för Patrik Flodin

Problemen fortsatte och under lördagens sista sträcka drog de på sig en punktering. Dessutom hände något med fjädringen som gjorde bilen mjuk under rallyts sista sträckor.

– Resultatmässigt har det här varit ett katastrofalt rally för vår del. Men samtidigt har det varit otroligt häftigt och kul att få köra här igen. Stämningen med all publik som Svenska Rallyt bjuder på är något alldeles extra. Bortser vi från resultatet så har varit riktigt kul, säger Patrik.

Nu blickar de framåt och laddar om inför den andra deltävlingen i Rally-SM som körs 31 maj i Älmhult.

Ole Christian Veiby vann klassen, före Emil Lindholm och Johan Kristoffersson blev trea. Patrik och Göran fick nöja sig med en niondeplats.

Ser vi till alla WRC2 bilar, både privata och fabrikskörda, vann Ole Christian Veiby, före Mads Østberg och Emil Lindholm blev trea. Patrik och Göran slutar då tolva.

Annons