Dags för Rally Korsika – årets fjärde VM-deltävling

Efter Monte på alla olika underlag, vinter i Värmland och hopp och grus i Mexico är det nu dags för årets första renodlade asfaltsrace i Rally-VM, legendariska Rally Korsika.

2019 års Rally Korsika, eller Corsica linea – Tour de Corse som rally heter, består av 14 specialsträckor uppdelat på tre etapper. Första sträckan körs på fredag morgon med start klockan 08.29 på morgonkvisten. Tre sträckor, lunch och sen samma sträckor igen är vad som väntar på fredagen.

Lördagen har samma upplägg, tre sträckor där den första startar lite tidigare, redan 07.38, som ska köras två gånger. Rally avslutas på söndagen med två specialsträckor där den sista, Calvi som är 19,34 kilometer lång, är tävlingens Power stage.

Total mäter sträckorna nästan 35 mil och vid lunch-tiden på söndag vet vilka som tagit hem årets fjärde deltävling.

Två svenska ekipage har vi med i årets tävling. Fjolårets silvermedaljör i JWRC, Dennis Rådström som gör sitt fjärde Rally Korsika, samt vinnaren från premiären i Rally Sweden, Tom Kristensson. Sen har vi också en 2/3-dels svensk bil där norske Ole Christian Veiby kommer till start med co-drivern Jonas Anderssons i Polon från vinterns hetaste svenska rallyteam, Volkswagen Dealerteam BAUHAUS.