Daniel Röjsel mot Junior-VM i rally

Den 23-årige Daniel Röjsel vill nu nästa steg i karriären efter sju SM-medaljer inom svensk rallysport. Målet är satt mot Rally-VM 2020. – Egentligen tycker jag, och de personer jag har runt mig, att vi skulle ha tagit klivet ut internationellt tidigare, berättar dalkarlen som numera bor i Småland.

Även om duon, Daniel Röjsel tillsammans med co-drivern Mikael Johansson, leder Rally-SM i Trimmat 2WD inför helgens stundande South Swedish Rally är planerna för 2020 redan satta, och är då start i Junior-VM målet.

– Rally är lite som att bygga företag. Det händer sällan över en natt, och genom dom sex år jag har tävlat i sporten har jag hunnit knyta mycket kontakter och fått personer att tro på mig genom både bra resultat och seriöst agerande kring tävlandet. Förhoppningsvis är det tillräckligt många nu för att vi ska få igenom detta, säger Daniel.

I Junior-VM hyr deltagarna en plats i anrika Fordteamet M-Sport, där alla kör identiska tvåhjulsdrivna Ford Fiesta R2t. Elektronikboxarna och även mekanikerna lottas ut inför varje tävling för att göra det så rättvist som möjligt.

Fem deltävlingar körs, från Rally Sweden i februari till Wales Rally GB i oktober. Kalendern för 2020 är däremot inte helt fastställt ännu. Daniel räknar med en budget på strax över 2 miljoner kronor för att kunna köra mästerskapet fullt ut med ekonomiska marginaler.

– Sverige har hög klass inom rally där vi ofta hävdar oss bra internationellt. Förra årets juniorvärldsmästare är svensk och i år har vi två ekipage från landet som är med och slåss om segern i mästerskapet. Serien ser just nu ut att vara den bästa språngbrädan ut till större team i högre klasser, kommenterar Daniel.

Följ Daniels jakt på en styrning på www.danielrojsel.se