Rally Islas Canarias tuff uppgift för Elias Lundberg

Annons

Gran Canarias asfaltsvägar i bergen under Rally Islas Canarias blev tuffare och mer teknisk krävande än Elias Lundberg och David Arhusiander kunde föreställa sig. Tävlingen smo var deras första asfaltstävling i en R2-bil var också den första på underlaget i EM.

I helgen som var deltog juniorlandslagsföraren Elias Lundberg tävlandes för Opel Motorspor i EM-tävlingen Rally Islas Canarias. Och det blev en tuff helg.

– Vi visste innan att det skulle bli svårt att hänga med i toppen rent tempomässigt. Det var det också, men vårt största bekymmer visade sig bli att hålla däcken vid liv, förklarar Elias och fortsätter. – Det var inget vi förväntade oss, vi fick sätta resten åt sidan och analysera med vår ingenjör efter att vi tappat ner till 10:e plats efter dag ett.

Opel Motorsport med sitt juniorteam har lång erfarenhet av tävlingarna i EM. Deras hjälp och stöd kom att bli väldigt viktig för svenskarna under tävlingen.

Annons

Rally Islas Canarias tuff uppgift för Elias Lundberg

– Efter att ha analyserat data jämfört med vår belgiska teamkollega kunde teamet se varför just vi inte kunde hålla liv i däcken. Jag fick lägga om min körstil och dag två kunde vi utan problem hålla liv i däcken och även ha mycket högre tempo, säger Elias.

Elias och David klättrade dag två och nosade på en sjätte plats innan en snöplig punktering på näst sista sträckan fällde dem till en slutlig nionde plats i klassen ERC3 Junior.

Elias Lundberg med Co-driver David Arhusiander i Rally Islas Canarias

– I slutändan har vi lärt oss otroligt mycket denna tävling. Teamet var väldigt nöjda med vår förbättring och David har gjort ett utmärkt jobb i högerstolen. Turen var inte på vår sida denna gång och min prestation var inte heller på topp. Men nu är motivationen att prestera hög inför nästa deltävling i Lettland, avslutar en förväntansfull Elias.

Det behöver inte bli en lång väntan för revansch med andra ord. Rally Liepaja som är deltävling tre i EM körs i Lettland redan den 24-26 maj

Annons