Snurrigt värre för Francisco López i Rally Chile

Det blev en tuff start på det chilenska VM-rallyt för hemmaföraren Francisco López, som på fredagens publiksträcka råkade ut för något märkligt – han fastnade på en tunna! Efter flera ofrivillga donuts och rykande däck fick funktionärerna rycka ut för att hjälpa till.

Det finns avåkningar och det finns avåkningar. Men att fastna på en plåttunna på en publiksträcka i ett VM-rally på hemmaplan måste ju vara en mardröm. I alla fall av de pinsammare slagen.

Francisco López är en 44-årig förare från Chile som har sina främsta motorframgångar på två hjul med flera sträcksegrar i Dakar-rallyt och en tredjeplats i MC-klassen 2010 som en de främsta framgångarna. Han har även kört ökenrallyn så erfarenhet bakom en rallyratt fanns också.

När det så vankades VM-rally på hemmaplan kom Lopéz till start med N. Levalle i högerstolen. Lagom till publiksträckan på fredagskvällen sattes de på prov. Och Peggan på en tunna. Och resultatet blev nog en viral succé!