Pontus Lönnström börjar VM-äventyret i Spanien

Efter att JSM-guldet säkrades för Pontus Lönnström och Stefan Gustafsson i höstas börjar de nu förberedelserna för nästa års JWRC. Det gör de genom att åka ner till Barcelona och det spanska VM-rallyt för att känna på att köra Ford Fiesta R2T på asfalt.

Starten i Spanien blir det duon Pontus och Stefans andra VM-start i år, efter att de debuterade i Rally Sweden i början på säsongen. De kommer köra den Ford Fiesta R2T som man under året kört i Sverige för att skaffa erfarenhet från VM-cirkusen och att köra på asfalt, ett underlag som är nytt för Pontus. Erfarenhet och erfarenheter som kommer att behövas inför 2020 års start i JWRC.

– Det ska bli riktigt roligt att köra min första tävling utomlands, och framförallt att få köra asfalt för första gången. Det kommer bli viktig träning inför nästa säsong, säger Pontus.

Tävlingen i Spanien körs på blandat underlag, där allt inleds med grus under fredagens sträckor för att sedan avslutas med två dagar på asfalt. RallyRACC Catalunya utgår från staden Salu utanför Barcelona.

På torsdag startar årets nästa sista VM-deltävling och vi håller tummarna för Pontus och Stefan får sig en rejäl dos erfarenhet av asfalt, VM-cirkus och hur det är att köra rally utanför ”Svedala”.