Är det här Toyotas kommande R5:a?

Igår onsdag publicerade Toyota GAZOO RACING en teaser på sitt twitter-konto om att en Yaris i GR-utförande är på gång. I så fall, kan det bli en kommande Yaris för R5-klassen?

Under 2020 släpper Toyota en ny generation av småbilen Yaris. Och samtidigt ser det ut att komma en Yaris GR där GR står för GAZOO RACING, Toyotas avdelning för tävlingsbilar. Hittills är det bara en modell som fått epitet GR och det är den nya Supran. Så då vet vi hur högt ribban är lagd för den lilla Yarisen GR i gat-utförande.

Bilen skulle ha presenterats, i maskerad form, under VM-finalen i Australien. Men i och med att tävlingen ställdes in har även premiären skjutits fram för japanska bilen. Men nu i veckan släpptes det en teaser-film på Toyota GAZOO RACINGs twitter konto där man får se och höra bilen.

Bakom ratten är självaste TGR’s Master Driver Morizo, det vill säga Toyotas högste chef Akio Toyoda som är en sann fantast av motorsport, och gärna tävlar själv under sin pseudonym. Han har myntat ”No more boring cars” och visst verkar han ha något på gång.

I väntan på besked om vad Yarisen kommer med för motoralternativ kan man fundera om vilka eventuella klasser och grenar den kommer att kunna tävla i. Det har länge spekulerats i en kommande Toyota Yaris R5, något som teamchefen Tommi Mäkinen inte förnekat. Och kanske är det dags nu.

Toyota Yaris GR

Och visst skulle det vara både kul och behövligt med tillskott i R5-klassen, en klass för både proffs och proffsiga amatörer världen över.