Mattias Adielsson tillbaka i Rally-SM 2020

Annons

Efter flera säsonger utomlands med bland annat ett EM-brons 2019 har nu Göteborgsföraren Mattias Adielsson aviserat en comeback i det svenska rallymästerskapet 2020 tillsammans med sin co-driver Andreas Johansson.

Mattias, som har ett flertal SM-medaljer i både två- och fyrhjulsdrivna bilar sedan tidigare, gör comeback i Rally-SM med en helhjärtad satsning på Rally-SM 2020. Med sig har Mattias en stor rutin från internationella mästerskap och starka insatser i Rally Sweden.

Med fjolårets EM-brons tillsammans med co-drivern Andreas Johansson blir duon nu en utmanare om SM-guldet i R5-klassen i Rally-SM 2020.

– Vi ska köra mot ett SM-guld 2020 i R5-klassen i samma Skoda Fabia som vi körde i SM 2018, säger Mattias.

Annons

R5-klassen har de senaste åren lockat starkt startfält med internationellt meriterade förare som Johan Kristoffersson, Mattias Ekström, PG Andersson och Fredrik Åhlin, och det är i denna tuffa konkurrens Adielsson hoppas kunna blanda sig i kampen om SM-guldet.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka och lägga fullt fokus på det. Inte bara göra inhopp. Vi vill visa att svensk rallysport är stark och jag värderar Rally-SM väldigt högt. Vi har haft Kristoffersson och Flodin i år, och det är många stora namn som aviserat att de ska köra SM. Jag skulle säga att vi har ett av Europas starkaste mästerskap, så där vill vi vara med och fightas, avslutar Mattias.

Premiären av Rally-SM är i Sandviken den 31 januari till den 1 februari, länk till Inbjudan hittar du här.

Annons