Regularity petas ur KAK Midnattssolsrallyt 2020

2020 års upplaga av KAK Midnattssolsrallyt får nytt upplägg. Efter att Regularity-klassen fått allt fler deltagare under de senaste åren flyttas nu klassen ur tävlingen till förmån till fler Historic-bilar. Nytt är också att serviceplatsen förläggs till Örebrotravet. Mycket hästkrafter på ett och samma ställe med andra ord.

Den 8 till den 11 juli körs 2020 års KAK Midnattssolsrallyt. Örebro är huvudort och serviceplats blir på Örebrotravet. Travbanor har använts som serviceplatser tidigare i Midnattssolsrallyts historia, men inte samtidigt som en stor travtävling. Men det blir det i sommar. Torsdagen den 9 juli körs (travas) Juliloppet och det blir med andra ord både rally och trav under samma kväll för den som inte kan få nog av hästkrafter.

2020 års tävling blir också den 15:e upplagan KAK Midnattssolsrallyt i nuvarande form sedan om starten. Det blir tangering av antalet tävlingar som kördes på ”den gamla goda tiden” mellan 1950 och 1964. Ett jubileum som kommer att uppmärksammas under rallyt.

Sista nyheten, kanske den största, jo det är den största. Intresset för Regularity har minskat under åren, och till nästa år plockas klassen ut ur programmet helt och ersätts av fler trimmade historiska rallybilar som kör på tid. Även om det varit charmigt med Regularity, som bjudit på mycket ögongodis i depåerna under åren, och kanske någon sladd, så kommer nog publiken att uppskatta ett utökat startfält bland de historiska rallybilarna.

Snabba fakta: KAK Midnattssolsrallyt 2020 körs den 8/7-11/7. Rallyt är öppet för tvåhjulsdrivna bilar byggda 1990 eller tidigare och antalet tävlande är begränsat till cirka 200 ekipage. Årets tävling har Örebro som centralort med serviceplats vid Örebrotravet. Rallyt är cirka 90 mil långt totalt med ungefär 20 specialsträckor på omkring 16 mil. Tävlingen körs i tre etapper med nattuppehåll.