Åk med Kalle Rovanperä inför Artic Lapland Rally

Vill du bli sugen på vinterrally? Då ska du spana in den här incar-filmen med Kalle Rovanperä när han kör shake down inför helgens Artic Lapland Rally. WRC-åka och höga snövallar så det heter duga.

Vintern lyser med sin frånvaro i stora delar av den svenska rallyskogen. Men upp i Rovaniemi körs i helgen Artic Lapland Rally med flera utländska team som laddar upp inför vintersäsongen, eller bara vill ta chansen att sladda av sig mellan höga snövallar.

VM-duon Kalle Rovanperä och Janne Halttunen är på plats med deras WRC-Yaris och de går ut som startnummer 1 i tävlingen som består av 10 specialsträckor uppdelat på fem vardera dag, fredag och lördag. En spännande uppladdning och här kan ni åka med Kalle när han håller fullt på sexan. Undrar hur fort det går på sista raksträckan före mål?

Ta dig 3 minuter och ”åk med i baksätet” i WRC-Yarisen.

Vi backar bandet till 2008 och en 8-årig Kalle sladdade redan då med en liten Toyota mellan snövallarna.

På torsdag nästa vecka 2020 års Rally-VM när Rallye Monte Carlo drar igång.