Första 100 startande i Midnattssolsrallyt 2020

En timme tog det att fylla de första 100 platserna i startfältet till årets Midnattssolsrallyt. Det efter att arrangören öppnade upp en föranmälan rekordtidigt för en garanterad startplats i sommarens rallyfest i Örebro.

En av årets alla nyheter för Midnattssolsrallyt 2020 var en tidig föranmälan som var öppen för de första 100 ekipagen, innan anmälan stängdes igen i väntan till i vår. Dessa 100 bilar blir garanterade en start i årets Midnattssolsrallyt som går av stapeln den 8-11 juli med Örebro som huvudort och med serviceplats på Örebrotravet.

Klockan 18.00 onsdagen den 15 januari öppnade anmälan och de tävlande bokstavligen hängde på låset. Strax efter klockan 19 hade 100 ekipage anmält sig och föranmälan stängdes. Därmed kunde arrangören konstatera att intresset för årets tävling är enormt.

Bland de anmälda finns redan publikfavoriter och profiler som Karl-Bertil Ling, Nils Bergquist, Henrik Boivie, Peo Kindgren, Christer Nilsson, Roger Ramsell, Mats Myrsell, Claes Molin, Mikael Åhman, Krister Nordlund, Conny Palm, Kjell Fransson, Dick Larsson, Håkan Lindh, Janne Westlund, Mikael Wisti, Risto Laine, Joachim Nilsson och Anders Norstedt för att bara nämna några.

Länk till anmälningslistan hittar du här på tävlingskalendern.

Första 100 startande i Midnattssolsrallyt 2020

Ett flertal utländska ekipage finns bland de föranmälda, exempelvis australiensaren Darryn Snnoks som ska köra samma Datsun som han körde i KAK Midnattssolsrallyt 2019.

De som inte hann anmäla sig under föranmälan kan göra det när den ordinarie anmälan öppnar i påsk, men då tillämpar arrangören fri gallring.

Snabba fakta
KAK Midnattssolsrallyt 2020 körs den 8/7-11/7. Rallyt är öppet för tvåhjulsdrivna bilar byggda 1990 eller tidigare och antalet tävlande är begränsat till cirka 200 ekipage. Årets tävling har Örebro som centralort med serviceplats vid Örebrotravet. Rallyt är cirka 90 mil långt totalt med ungefär 20 specialsträckor på omkring 16 mil. Tävlingen körs i tre etapper med nattuppehåll.