Garanterad startplats i Midnattssolsrallyt för 100 första

Nu finns chansen för dig som vill vara garanterad en start i sommarens Midnattssolsrallyt kunna planera våren och sommaren i lugn och ro. Den 15 januari öppnar arrangören en föranmälan, där de första 100 är garanterade en startplats.

Midnattssolsrallyt är ett av vårt avlånga lands absolut mest populära rallyn. Och från påsk och fram till början på sommaren brukar det vara en nagelbitare för många förare och team om de hamnar i rätt skål i lottningen av vilka som ska få tävla.

Men i år öppnar arrangören för de som redan nu vet om vad de ska göra den 8-11 juli i sommar – att köra historiskt rally. För den 15 januari öppnas en föranmälan. Den är öppen till och med att 100 ekipage är anmälda, eller som längst till och med den 15 februari. Dessa är sedan garanterade en start i rallyt och kan snabbt börja planera boende, sponsorjakt, däckinköp och få ihop servicepersonal.

Den ordinarie anmälan öppnar i påsk och för de som anmäler sig då tillämpar arrangören fri gallring.

Förutom de sedvanliga vinnarna totalt och i varje klass, delas sedan 2012 ut ett pris till snabbaste dam som får motta Ewy Rosqvists Pokal. Pokalen är döpt efter Sveriges genom tiderna mest framgångsrika kvinnliga rallyförare.

Saab TvåtaktsTrofén

I år instiftas två nya pokaler i tävlingen som hyllar två klassiska bilmodeller inom rally.
Den ena pokalen, Saab TvåtaktsTrofén, delas ut till den snabbaste föraren av en Saab tvåtaktare.

Den andra pokalen heter Opel 400 Trofén och delas ut till den snabbaste Opel 400:an oavsett om det är en Opel Ascona eller en Opel Manta.

Midnattssolsrallyt 2020 körs den 8 till 11 juli med Örebro som huvudort och med serviceplats på Örebrotravet.