Pierre Skytt: Tankar inför Rally Sweden 2020

Motorsport4sales Pierre Skytt gjorde ett avbrott i vardagen och hoppa in i bilen och for västerut från Eskilstuna för att insupa lite atmosfär inför stundande Rally Sweden, årets andra VM-deltävling. Här följer en rapport.

”Det finns bra dagar och sen finns det bättre dagar.

Fredagen blev en av de bättre. Man tar beslutet att avvika från de vanliga göromålen för en lite utflykt. Västerut från Eskilstuna via Örebro, Karlskoga, Karlstad vänder norrut.

”Ack Värmeland du sköna” Åtta grader varmt, solen skiner över landskapet som inte riktigt är sig likt mot när man annars åker just här på vintern. ”Men det kanske alltid är så här somrigt i Januari i Värmland?”

Norrut mot Torsby, Lunch på Dals i centrala Torsby, Buffé, tar för mycket för det smakade såå gott. Här bara 5 grader varmt.

Inför Rally Sweden 2020

Kanske finns det lite vinter mot Norge. Lite frost i kanterna av vägen vid Östmark. Några gamla plogvallar i dikena. SS4 i årets rally är lite väl sommarlik. En riktigt fin väg som säkert är sevärd.

Det ända som påminner om Svenska rallyt är skyltarna som varnar för att Rekognosering kommer att ske mellan den 11/2 och 12/2, den stora skylten vid Selma Spa i Sunne, samt den Svenska Rally-bil som stod vid Torsby Flygfält.

Torsby Flygplats i januari

När kvällen kom var man hemma i Smedstaden igen och en slinga på 70 mil hade avverkats. En väl värd slinga som bjöd på ett vackert Värmland, god lunch, trevliga samtal, biltest och några frågetecken om hur årets andra VM-runda ska kunna genomföras utan vinter? Får Svenska rally-publiken snöra på sig lågskorna 2020?

Skytt på tur i Värmlandsskogarna
Pierre och Daniel Skytt tar en bensträckare i letandet på vintern.

/Pierre Skytt