Vad är WRC? Det här är WRC!

Här kommer den perfekta guiden till dig som har en kompis som inte vet vad WRC eller knappt rally är. En sju minuters film som ger gåshud för en rallylover och rätar ut frågetecken för den som undrar hur WRC och Rally-VM går till.

bland kan det vara svårt att förklara tjusningen med rally för den oinsatte. Men WRC har nu själva klippt ihop en film som, på engelska, snabbt förklarar upplägget för en rallytävling, må vara en VM-tävling. Och också förklarar upplägget för just World Rally Championship.

För den redan frälste så är det i sig en häftig film att se på, den lär höja adrenalinet på så väl åskådare, fans som de som tävlar själva. Men också en bra film att visa upp för till exempel sponsorer som inte är helt insatta i rally.

Årets Rally-VM startar på torsdag (den 23 januari) när Rallye Monte Carlo drar igång. 16 specialsträckor ska avgöras med start på torsdagkvällen. Då inleds såväl Rallye Monte Carlo som VM-mästerskapet med två sträckor i mörker.