Grönt ljus för Rally Sweden 2020

Nu på tisdagskvällen kom det glädjande beskedet att Rally Sweden blir av. FIAs Timo Rautiainen har inspekterat sträckorna och ger grönt ljus till en modifierad bansträckning med totalt 185 km SS med start på torsdagen den 13 februari och målgång på söndagen den 16.

Det har varit känslomässigt som en bergodal-bana för alla blågula rallylovers de senaste dagarna i väntan på beskedet om årets upplaga av Rally Sweden. Tidigare idag ställdes den historiska klassen in och alla väntade på besked om själva VM-tävlingen.

Men nu är det klart att det blir rally. Timo Rautiainen har efter inspektionen av sträckorna diskuterat med arrangören, FIA, WRC-promotorn och de deltagande teamen själva. Och de har kommit överens om en modifierad sträckning av tävlingen.

Rallyt kommer att pågå över fyra dagar och det nya tidsschemat kommer att innehålla 180 kilometer SS fördelat från torsdag till söndag.

Start blir som sig bör på Färjestads travbana med superspecialen. Fredagen kommer att köra förmiddagspasset på Hof-Finnskog och Finnskogen följt utav nya sträckan Nyckelvattnet. Senare rundas dagen av med Torsby Sprint Stage som går i mål vid serviceparken.

(UPDATE) Lördagsetappen blir samma sträckning som fredagen (UPDATE) medans söndagen blir två rundor på Likenäs-sträckan där den andra då blir den direktsända Power Stage.

– Det är fantastiskt att få bekräfta att årets Rally Sweden kommer att köras, berättar tävlingens VD Glenn Olsson.

– Det är så många människor som jobbat stenhårt de senaste dygnen för att vi ska kunna ro i land detta. Och jag är överlycklig att fans, tv-tittare och tävlande kommer att få avnjuta en av VM-seriens mest spektakulära tävling blir av.

– Vi välkomnar våra fans till rallyskogen som planerat. Och till de som inte kan vara på plats kommer att kunna följa rallyt live hela tävlingshelgen på WRC+, avslutar Glenn.

Pontus Tidemand

Det var glada nyheter – NU KÖR VI!!

Ses i rallyskogen.