Inför Rally Vännäs 2020: Niklas Karlsson och Madelene Buskas

Niklas Karlsson och Madelene Buskas kommer till Rally Vännäs och premiären av Rally-SM efter ett bra test i vinter. Nu ser de framåt mot SM-premiären som startar nu på fredag.

Volvo 940 är fortfarande gångbart i Rally-SM. En förare som brukar locka till sig många busvisslingar och applåder i rallyskogen är Vallentunas Niklas Karlsson som inte brukar hålla igen med sin silverfärgade Volvo.

Här har co-driver Madelene Buskas svarat på frågorna om hur den snabba duon förberett sig inför premiären och deras planer för resten av SM-säsongen.

Snabba fakta
Namn: Niklas Karlsson
Klubb: Vallentuna MK
Bor: Kårsta, utanför Vallentuna
Co-driver: Madelene Buskas, Gotlands MFBK

Bil: Volvo 940
Årsmodell: 1991
Klass: Trimmat 2WD, R3
Motor: 2,5 liters med 531-topp från Trendab som även mapat bilen. Motorn är byggd av Värmdö Motorteknik.
Växellåda: Sekventionll 5-växlad Sellholm MPG.
Fjädring/stötdämpare: Öhlins

Sponsorer:
#värmdömotorteknik #teamwåhlin #elastolan #lpsplåtochsmide #mickemek #vvsteamet #ricond #modernbetong #peteran3parts #signproduktion
#hermanssonsel #sjohanssonsel #brobyplåtålack #ttg #a2plåtochlack #rallyshop #pirellitrophy #rallytravels #swelube

Har ni hunnit träna något inför SM-premiären?
– Vi har varit uppe och åkt test hos Pål Grande i Rissna i början av februari och ska även åka lite där nu på torsdag innan vi beger oss vidare mot Vännäs.

Niklas Karlssons Volvo har fått en översyn under vintern

Har ni uppdaterat Volvon inför nya säsongen?
– Bilen har blivit genomgången och lite små förändringar har vi gjort bara. Precis renoverat både motor och fjädring så den ska vara fit for fight inför SM-premiären.

Vad är målsättningen i SM-premiären?
#pallenellertallen

Vad är målsättningen för mästerskapet?
– Tanken inför säsongen var inte att åka SM utan att satsa på andra cuper, men efter en bra testhelg hos Depå Grande i början av februari fick vi blodad tand och skickade in en anmälan! Hur många fler tävlingar det blir i SM under året är därför ännu inte klart.

Vi tackar Madelene och Niklas för svaren och håller tummarna för att de får en bra start i SM och kan köra fler deltävlingar. #Pallenellersnövallen kanske man kan säga på vintern?