Kalle Rovanperä inför Rally Sweden 2020

Annons

Unge Kalle Rovanperä visade klass och smartness i Monte Carlo där han levererade en fin femteplats i sin WRC-debut. Nu väntar Rally Sweden och han siktar säkerligen högre än en femteplats.

Kalle Rovanperä har öppnat rallyåret 2020 i ett hektiskt tempo. Först tester och träning i med sitt nya team i de franska bergen följt utav en totalseger i Artic Rally i norra Finland med sin WRC-Yaris. Sen på det VM-premiär i ett knepigt Rallye Monte Carlo där det blev en femte plats totalt.

Nu stundar Rally Sweden, ett rally han kört tidigare och även om förutsättningarna kommer att bli annorlunda mot tidigare år så är både de egna och andras förväntningar säkert högre.

– Jag gillar vintertävlingar på snö och is mycket, så Rally Sweden borde vara bli ett trevligt evenemang för oss. Det borde vara lättare för mig i Sverige än i Rallye Monte-Carlo, men vi kommer också att behöva köra mer på gränsen i Sverige.

Annons

– Att köra Yaris WRC har varit mycket roligt hittills, och på vinterunderlag har det varit en fantastisk bil att köra. Vi genomförde Arctic Rally i januari med en seger och det var en bra förberedelse för oss, men förhållandena i Sverige kommer att vara svåra eftersom det inte har funnits så mycket snö, så vi måste se hur bra förberedelserna varit.

Annons