Mattias Adielsson i fortsatt ledning av Rally Vännäs

Mattias Adielsson har kopplat greppet om ledningen i Trimmat 4WD efter förmiddagens sträckor i SM-premiären Rally Vännäs. Adielsson leder över Mattias Ekström med 37,9 sekunder när fyra sträckor återstår av rallyt.

– Det har gått väldigt bra under förmiddagen. Bilen är bra och samarbetet med Andreas är kanon, säger Mattias Adielsson som leder före R5-kollegorna Mattias Ekström och Thomas Thunström i klassen Trimmat 4wd.

JVM-aktuelle Pontus Lönnström tog ledningen i klasseb Otrimmat 2WD redan på dagens första sträcka, och leder efter förmiddagen med 13,4 sekunder före Albin Nordh och 59,6 sekunder före Sebastian Johansson. En som fick en tyngre start på dagen var Victor Hansen som var tvåa efter fredagen tappade två minuter under inledningen av lördagen efter en avåkning.

Fjolårsmästaren i Trimmat 4WD, Patrik Flodin och Göran Bergsten, har öppnat upp en stabil ledning i deras återkomst till Trimmat 2WD. De leder med hela 47,8 sekunder över Hampus Jakobsson.

– Helt felfritt och utan risk så långt, konstaterar Flodins kartläsare Göran.

I klassen 4wd Övriga leder Jari Liiten med 17,7 sekunder över Kristoffer Karlsson.

Fyra specialsträckor återstår innan vi vet vilka som vann och poängfördelningen i de olika klasserna. Länkar till resultat och sträcktider för Rally Vännäs finns här.