Mattias Adielsson leder Rally Vännäs efter fredagsetappen

Annons

Mattias Adielsson leder SM-premiären Rally Vännäs efter de två inledande publiksträckorna på fredagskvällen. Marginalen är inte stor, utan bara 0,6 sekunder.

SM-premiären anno 2020 inleddes med två korta publiksträckor på fredagskvällen. Här en snabb kommentar från Mattias Adielsson som leder rallyt efter första etappen.

– Superskönt att vara i ledning, det är inte stora marginaler men det räcker för att vara i ledning. Det gick riktigt bra på första sträckan, vi tog i men hade bra marginaler. Den andra vändan blev vi lite överraskade av att det var så halt, det blev några riktiga sladdar för publiken. Vi har en riktigt bra känsla inför imorgon och ser fram mot de häftiga vägar som väntar, säger Mattias Adielsson.

Lördagen består av nio specialsträckor på vintervägar med mycket is och höga snövallar runt Vännäs. Vid klockan 18 går bilarna i mål i centrala Vännäs och då vet vi vem och vilka som leder Rally-SM efter den första deltävlingen.

Annons

Topp-3 efter 2 av 11 specialsträckor av Rally Vännäs
1 – Mattias Adielsson Göteborgs MF 4,19,1
2 – Mattias Ekström Finnskoga MK +0,6 sek
3 – Thomas Thunström Ludvika MS +3,6 sek

Annons