Tidig sorti för P-G Andersson i SM-premiären

Det blev en tidig sorti för Per-Gunnar ”P-G” Andersson och hans co-driver Anders Fredriksson i SM-comebacken i Rally Vännäs tillsammans med GN Motorsport. Redan efter lördagens andra sträcka tvingades de kasta in handduken.

–  Inte alls den här starten vi hade önskat oss på säsongen, säger P-G Andersson.

Redan på testet hos Depå Grande i torsdags inför Rally Vännäs hade man problem med bilens bakdiff och beställde delar. De blev tyvärr fast i tullen, så teamet fick försöka lösa det provisoriskt.
– GN Motorsport har verkligen försökt göra vad de kan, men tyvärr höll det inte, säger P-G.

Problem gav sig till känna redan på fredagen och de inledande smala och trixiga sträckorna inne på industriområdet.
– Bakdiffen slirade och handbromsen fungerade inte alls. På ett ställe hängde sig även gasen, säger P-G.

De tappade mycket tid och låg inför dagens sträckor på tionde plats. Men trots att de var helt utan handbroms, lyckades de redan på dagens första sträcka sätta fjärde snabbaste tid och avancerade upp till fjärde plats totalt. Samma placering noterades även på nästkommande sträcka.

– Det var rejält svårkört. Jag var lite för försiktig på första sträckan idag. Det är lite läskigt att köra utan handbroms och i vissa snäva svängar blev jag för osäker på om jag skulle få runt bilen Men det gick hjälpligt, trots att vi slirade på bakdiffen och tappade tid, berättar P-G.

Men på transportsträckan ut till den femte specialsträckan tvingades de kasta in handduken för den här gången.
– Efter målgång slirade det på allt. Jag körde i femtio km och då slirade det även i framvagnen. Vi skulle aldrig ta oss i mål på sträckan därpå och valde att bryta, avslutar P-G och som därmed börjar säsongen i Rally-SM med en nolla i protokollet.