Dennis Rådströms uppladdning inför helgens Rally Bohemia

Rallysäsongen 2020 börjar sakteligen att starta upp igen. I helgen är det Dennis Rådström och Johan Johansson som deltar i tjeckiska Rally Bohemia som uppladdning inför Junior-EM.

Värmländska rallyföraren Dennis Rådström och hans kartläsare Johan Johansson från Valdemarsvik har den senaste veckan befunnit sig i Tjeckien som uppladdning inför årets Junior-EM i rally, som startar helgen den 24-26 juli i den Italienska huvudstaden Rom.

Dennis och Johan, som tävlar för det tjeckiska teamet ORSAK Rally Sport med en Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland, har den senaste veckan kört ett test med den nya Rally4-Fiestan från M-Sport Poland och ställer nu till helgen upp i Tjeckiska mästerskapstävlingen Rally Bohemia för att få värdefull erfarenhet och mil i bilen innan EM.

– Testet gick bra, och det var första gången vi fick testa på nya Ford Fiesta Rally4 från M-Sport Poland på asfalt. Nya bilen är helt klart snabbare, den har mer grepp i bakvagnen och mer traction med de nya komponenterna i drivlinan. Det var väldigt kul att kunna få en bra känslan direkt. M-Sport Poland har gjort ett fantastiskt jobb med nya Rally4-bilen, säger Dennis.

Dennis Rådstörm

Dennis och Johan har inte suttit i tävlingsbilen sedan de vann VM-tävlingen Rally Sweden i februari tillsammans med nya teamet ORSAK Rally Sport, och ser fram mot att säsongen äntligen drar igång.

– Det ska bli jättekul att få komma igång igen, säger Johan. Uppehållet har vart väldigt långt, så det känns nästan lite ovant att ta på sig overallen igen.

Helgens Rally Bohemia ingår i det tjeckiska mästerskapet, och blir ett skarpt genrep för Dennis, Johan, teamet och nya Ford Fiesta Rally4 innan EM-premiären på asfalt i Italien om några veckor.

Dennis Rådström

– Känslan inför tävlingen är bra. Vi har kört igenom alla sträckor och det finns både snabba och krokiga partier med bred och smal väg. Man kan gena en del på sina ställen. Vi kommer ta Rally Bohemia som vilken tävling som helst för att komma in i tävlingsbubblan och få en perfekt genomkörare inför Rom. Vi kommer som vanligt att gör vårt bästa här i Rally Bohemia, avslutar Dennis.