Kalendern för FIA Junior WRC Championship 2021

Annons

Nu är tävlingskalendern spikad för FIA Junior WRC Championship 2021. Det blir fem deltävlingar, och första tävlingen blir Croatia Rally den 22-25 april.

Årets upplaga av det alltid lika spännande JWRC, FIA Junior WRC Championship, har alltså fått sin kalender presenterad. Fem deltävlingar ska genomföras, samtliga i Europa, och premiären blir på asfalt i Kroatien i slutet på april.

Kalendern ser ut som följer.

Deltävling 1:
22-25 april, Croatia Rally
Tävlingen som ingått i ERC i många år fram till 2013 får nu äntligen VM-status. Underlaget är asfalt på vägar som slingrar sig runt huvudstaden Zagreb.

Annons

Deltävling 2:
22-23 maj, Rally de Portugal
Den andra deltävlingen blir på grus. Senast de gasglada juniorerna var här var 2018, och det slutade med en hel del plåtskrammel längs de klassiska rallysträckorna.

Deltävling 3:
15-18 juli, Rally Estonia
Tredje deltävlingen går också den på grus, men där slutar likheterna då de estniska snabba svepande vägarna inte liknar något annat. Upplagt för dramatik.

Deltävling 4:
13-15 augusti, Renties Ypres Rally Belgium
Fjärde deltävlingen blir också en premiär för många när Belgien står som VM-värd. Här väntas luriga och smala asfaltsvägar med diken på var sida samt kanske leriga vägbyten. Som den näst sista deltävlingen i mästerskapet gäller det här att stå på för att vara med i toppen inför avslutningen.

Deltävling 5:
14-17 oktober, Rally RACC Rally de España
Finalen av mästerskapet avgörs på asfalt, när den spanska VM-arrangören 30-års jubilerar. Vilka som får jubilera efter tävlingen återstår att se, men de tävlande kör om dubbla poäng, något som kommer att göra avslutningen till en nagelbitare. (Fotnot – dubbla poäng delas ut till de som startat i minst tre av deltävlingarna innan finalen).

Startfältet är inte spikat ännu, många team, förare och co-drivers har en spännande och tuff vinter framför sig för att få ihop en satsning som kan vara ett avgörande steg in i världstoppen. Vi ser fram emot den kompletta anmälningslistan och håller tummarna gula och blåa för blågult deltagande även i år.

Annons