Sébastien Ogier tog WRC-seger nummer 50 i Monte Carlo

Annons

Han skulle egentligen sluta efter 2020 års säsong, men skrev på för ett år till, den sjufaldige världsmästaren Sébastien Ogier. Stackars konkurrenterna, för nu verkar han vara på väg mot en åttonde titel.

Åtta segrar i sitt hemmarally, Rallye Monte Carlo, har han i alla fall säkrat. Sébastien Ogier tillsammans med sin lika suveräna co-driver Julien Ingrassia.

– Det här en perfekt start på säsongen. Efter att kollat på det här rallyt som barn gav mig det drömmen att en dag bli rallyförare. Om jag bara fick välja ett rekord, skulle jag helt klart välja denna. Segrarna betyder mycket för mig, och det var också anledningen till att jag var så känslomässig på prispallen, berättar en rörd Ogier efter segern i Monte Carlo.

Och med segern i säsongspremiären av Rally-VM har nu Ogier kört ihop 50 WRC-segrar genom karriären. Den första i 2010 års Rally Portugal. Sen har det rullat på, som plåtgamen bruka säga. Men med segrar alltså, inte rullningar.

Annons

WRC-Yarisen verkar gå bra i år också med nye teamchefen, Jari-Matti Latvala, vid rodret. Så det finns en stor chans på fler segrar under säsongen och då kanske det landar i en åttonde titel för den franska superduon. Vi får se.

– Våran Toyota Yaris WRC har varit fantastisk i helgen, jag hade en så bra känsla i bilen. Tänker att det var ett bra beslut att fortsätta ett år till. Teamet är fantastiskt, så ett stort tack till dom alla.

– Den första specialsträckan i morse var otrolig, ​​fästet och greppet ändrades hela tiden och det var omöjligt att läsa av underlaget eftersom det var som svart is. Vårt gravel-team rekade sträckorna två timmar före starten och då fanns det ingen svart is där, bara lite frost. Så det var verkligen en överraskning.

– Det är aldrig det lättaste att hålla en ledning och särskilt inte här i det här rallyt, men vi gjorde det, avslutar Sébastien.

50 segrar alltså, men hur många har den där andra franske rallyfantomen undrar ni? Jo, Sébastien Loeb har 79 stycken! Så än har Ogier en bit upp. Går 2021 års säsong bra landar han säkerligen runt 60 segrar, och då krävs det minst två framgångsrika säsonger till för att nå Loeb.

Ogier funderar

Och blir det en åttonde titel så är det ju bara en titel kvar till att tangera Loeb. Hmm….

Annons