46 bilar föranmälda till Asfalts-SM och dess sprintmästerskap 2021

Annons

Under onsdagen drog arrangören för Asfalts-SM snöret för de som vill föranmäla sig till årets Asfalts-SM. 46 ekipage är med på listan som arrangören släpper inom kort.

Uppdatering den 15 mars – Tävlingen tyvärr inställd, läs mer.

Den 4 april körs premiären av Asfalts-SM (om allt går som det tänkt i dessa tider) som är en ny mästerskapsserie med fem rallysprintar på asfalt. Det Jönköpings MK som står för värd av premiärtävlingen med sin tävling Rosenlunds Asfalts-SM.

Men redan innan den ordinarie anmälningstiden öppnade så kunde max 50 team föranmäla sig och ”köpa” sig en garanterad startplats i respektive deltävling. Något 46 stycken nappade på.

Annons

– Förtursanmälan gäller som garanterad start i Asfalts-SM deltävlingarna men som tävlande måste man även anmälan sig ”som vanligt” till arrangören, säger Patrik Persson från Svenska RallyMästerskapen och fortsätter.

– Vi fick in 46 anmälda första dagen så intresset är stort. Vi hade planerat att ha
anmälan öppen i två veckor men fick stänga den mycket tidigare. För att
säkerställa en relevant lista kommer vi att publicera vilka som anmält sig när
betalningen är gjord av samtliga, avslutar Patrik.

Premiärtävlingen är öppen för 150 bilar totalt och anmälningslistan öppnar imorgon den 25 februari. Det kommer att bli spännande att se vilka förare och team som kommer att satsa på det här nya mästerskapet. Och vilka bilar de kommer att köra. Dessa tävlingar borde passa bra för kitcar-versioner, Porschar och andra exotiska bilar. Och imorgon kan vi börja trycka på F5-tangenten och drömma om rally igen. Länk till Inbjudan och Anmälningslistan för Rosenlunds Asfalts-SM finns här.

 

Annons