SM-promotorn SRM bjuder inte bara in in till ett utan till tre SM-serier 2021. Utöver Rally-SM kommer det även att arrangeras två sprintmästerskap, ett på grus och ett på asfalt. Här är datumen.

Nyligen var det klart att 2021 års Rally-SM får en framflyttad premiär till augusti. Men för alla oss som vill ha SM-deltävlingar tidigare så har vi något nytt att se fram emot i år.

Det kommer att köras SM i rallysprint och för att inte förväxlas med de sprintar som körs under SM-veckorna har dessa nya serier fått benämningarna Asfalts-SM och Grus-SM.

De avgörs under fem deltävlingar vardera. Först ut är Asfalts-SM med en premiär redan den 4 april i Jönköping. Inbjudan är uppe, länk här, men förtursanmälan, med dess max 50 bilar till antalet, är redan fullbokat. Den 25 februari öppnar den ordinarie anmälan.

Klasserna är fem till antalet och de är uppdelade så här:
Standard GrpF
Internationella 2 WD
Nationella 2 WD
Internationella 4 WD
Nationella 4 WD

Det blir synnerligen spännande att se vilka förare och team som kommer till start. Och vilka bilar de kommer att köras. Blir det en samling asfalts-preppade kitcars? Liksom i ”stora” Rally-SM blir det även ett teammästerskap för respektive sprintserie.

Premiärtävlingen i Jönköping, Rosenlunds Asfalts–SM, den 4 april består av en SP på 4,3 kilometer som körs tre gånger. Sedan väntar Uddevalla i början av maj innan det är dags för dubbeltävling i Tierp den 22-23 maj. Finalen körs i Växjö helgen före midsommar.

Asfalts-SM 2021
4 april, Rosenlunds Asfalts-SM, Jönköping
8 maj, Uddevalla
22 maj Tierp
23 maj Tierp
19 juni Växjö

Drygt en månad efter att mästarna på asfalts korats är det dags för grussprutarna att bjuda upp. Samma sak här, fem deltävlingar står på programmet.

Grus-SM

Förtursanmälan till Grus-SM öppnar söndagen den 13 juni och är som längst öppet till söndagen den 27 juni. Men det är nog ingen vild gissning att det snabbt blir lapp på luckan.

Grus-SM 2021
16 juli, Hästkraftsveckan (Årjäng)
7 augusti, Hårdingen (Vara)
21 augusti, Bergslagsrallyt (Ludvika)
4 september, Sigtunasprinten (Sigtuna)
16 oktober, Karlskronapokalen (Karlskrona)

Även om de första deltävlingarna i Asfalts-SM blir publikfria så håller vi alla tummar och stortår att Coronan lagt sig så mycket att det går att bjuda in publik senare på säsongen. Allt för att fans ska kunna se sina idoler köra om hundradelar, medaljer och ära.