Uppdaterad kalender för Rally-SM 2021 – här är de nya datumen

Annons

På grund av den rådande pandemin har arrangörerna av Rally-SM beslutat att flytta fram årets deltävlingar till efter sommaren. Här är de nya datumen.

Det osäkra läget med restriktioner, vaccineringar och den rådande pandemin har ställt till det för 2021 års Rally-SM med inställd premiärtävling och nu flyttas alla tävlingar till efter sommaren.

Ett beslut som känns klokt, och förhoppningsvis kan det tillåtas publik på tävlingarna som börjar den 14 augusti när Kils MK får stå som värd för premiären med sin tävling Killingen.

– Som restriktionerna ser ut just nu, de starka signalerna förbundet lämnat samt  myndigheters nationella samsyn gällande tillståndshantering gör att vårt traditionella Rally-SM, som körs utanför inhägnat område, kommer att  genomföras efter sommaren, säger Anders Martinsson vd för Svenska  RallyMästerskapen AB.

Annons

Det blir sju intensiva veckor som gäller för SM-teamen, och de tävlande och mekanikerna kommer att få hålla ångan uppe under augusti och september.

Killingen blir en en-dagarstävling men sen väntar tre stycken två-dagarstävlingar. För efter Värmland så ses SM-eliten, och förhoppningsvis publiken, i Älmhult för Sydsvenska Rallyt.

Efter dessa två spännande tävlingar är det några dagar i garaget för de som behöver innan det ska avgöras i september månad. Snapphanerallyt i Hässleholm den 10-11 följt utav finalen två veckor senare i småländska Klevshult Göhlins Skilling 500.

– Elitverksamhet ska fortgå men samtidigt tar vi ett ansvar för våra tävlande, funktionärer och vår härliga rallypublik genom att flytta fram årets försommartävlingar till hösten, avslutar Anders Martinsson.

Och det känns som ett vettigt beslut, även om det blir trångt i tävlingskalendern, med tanke på pandemin, allas säkerhet och att då kan förhoppningsvis publiken vara på plats igen.

Tävlingskalender för Rally-SM 2021

Deltävling 1
14 augusti – Killingen, Kil

Deltävling 2
27-28 augusti – Sydsvenska Rallyt, Älmhult

Deltävling 3
10-11 september – Snapphanerallyt, Hässleholm

Deltävling 4
24-25 september – Göhlins Skilling 500 – Klevshult

Annons