JC Raceteknik och EKS går ihop och bildar EKS JC

Annons:

De två framgångsrika teamen EKS och JC Raceteknik slår sig samman under 2021 och framåt. Med samlad kraft bildar det gemensamma teamet EKS JC, och ambitionerna är höga.

JC Raceteknik och EKS är två team som båda tagit varsitt team-guld i rallycross-VM (FIA World Rallycross Championship). Nu står det klart att de under 2021 kommer slå sig samman för flera framtida motorsportprojekt.

Det nyligen bildade teamet kommer gå under namnet EKS JC, med JC Racetekniks grundare Joel Christoffersson som teamchef. EKS JCs första tävling blir den andra VM-deltävlingen i Rally-VM, Arctic Rally Finland, redan i slutet av februari, där Mattias Ekström kommer till start i klassen WRC3 tillsammans med kartläsare Emil Bergqvist.

Joel Christoffersson, teamchef EKS JC
– Jag och Mattias delar samma tankesätt och inställning för sporten. Det är en av huvudanledningarna till att våra samarbeten har varit så framgångsrika, och ger oss också en stabil grund att bygga vidare på.

– För 2021 kommer vi helt klart att fokusera på rallycross-VM, med målet att inte bara vinna team-VM utan även förarmästerskapet. Vi kollar också närmare på flera andra projekt för att kunna bredda oss inom fler sporter än bara rallycross.”

Annons:

Mattias Ekström, EKS grundare
– Jag bildade teamet EKS under 2014 med ambitionen att vinna tävlingar och mästerskap, och kunde uppnå det 2016 genom att vinna både förar-VM och team-VM i rallycross. Under 2019 och 2020 tog JC Raceteknik våra bilar till toppen av tre stora mästerskap: RallyX Nordic, EM och VM.

– Från och med nu kommer Joel att ta hand om alla EKS och JC Racetekniks gemensamma projekt – rallycross, rally, crosskart och allt annat som kommer upp. Vi kollar också närmare på framtiden inom elektrisk motorsport, och förr än senare kommer det finnas en helt eldriven bil i vårt garage.”

Annonser: