Ott Tänak bara en snöfloff från segern i Arctic Rally Finland

Med en ledning på 24,1 sekunder inför söndagens två avslutade sträckor iså har Hyundaiföraren greppet om segern i Arctic Rally Finland.

Det återstår två specialsträckor av den finska ”reserv-tävlingen” Arctic Rally Finland. Det är en och samma sträcka som ska köras två gånger, den 27.68 kilometer långa Siikakämä.

Allt pekar på en Hyundai-succé i årets andra deltävling i Rally-VM med fyra stycken i20 Coupe WRC bland de sex första platserna inför den sista dagen. Alla härförda av Ott Tänak som har en marginal som borde räcka, speciellt med tanke på den stabila körning Ott och hans co-driver Martin Järveoja.

Så här säger Ott efter lördagens etapp.

– Allt som allt så har det gått som planerat idag. Vi hade en bra morgon, men sträckorna var väldigt krävande, otroligt snabba och det fanns hela tiden delar där noterna inte var 100 procentiga.

– I eftermiddags tog med båda däcken vi hade och vi använde dem, det var viktigt att bara ta sig igenom och inte göra några misstag. Vi pressade på den första sträckan, men vi ville gå ta oss imål på dagens sista specialsträckor.

– Den sista sträckan var fortfarande ganska tuffa mot däcken, men vi genomförde den utan problem och det var också målet, avslutar Ott.

Två specialsträckor återstår alltså, och du hittar tidschema, tv-tider och länk till resultatet för Arctic Rally Finland här.

Topp-9 efter dag i Arctic Rally Finland
1) O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 Coupe WRC 1:43:32.1
2) K. Rovanperä J. Halttunen Toyota Yaris WRC +24.1
3) T. Neuville M. Wydaeghe Hyundai i20 Coupe WRC +25.9
4) C. Breen P. Nagle Hyundai i20 Coupe WRC +53.4
5) E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC +1:03.5
6) O. Solberg S. Marshall Hyundai i20 Coupe WRC +1:26.8
7) T. Katsuta D. Barritt Toyota Yaris WRC +1:34.4
8) T. Suninen M. Markkula Ford Fiesta WRC +1:49.3
9) G. Greensmith E. Edmondson Ford Fiesta WRC +3:01.8