Ott Tänak tog hem genrepet med segern i Otepää Talveralli

Det blev hemmaseger för 2019 års världsmästare Ott Tänak när han körde hem segern i den estniska tävlingen Otepää Talveralli med 33,4 sekunders marginal till teamkompisen Thierry Neuville.

Hyundaiduon var på plats med sina WRC-kärror när Otepää Talverally avgjordes på lördagen den 13 februari. De var så klart överlägsna och tog plats 1-2 efter de åtta specialsträckorna.

Hemmahjälten Ott Tänak var omutlig och tog hem alla sträcksegrarna och var totalt över halvminuten före teamkompisen Thierry Neuville. Trea totalt blev tävlingens tredje WRC-bil, estländaren Georg Gross som med sin Ford Fiesta WRC var 2,17.6 efter i mål.

På plats var även Lars Stugemo och Karl Lexe som laddade upp inför stundande VM-deltävlingen i finska Rovaniemi, Arctic Rally Finland. De hade en tuff första del av tävlingen med sträckplaceringar runt 30 men fick upp farten på den andra halvan tävlingen med tider runt 20 plats. De slutade som 26 totalt.