Tävlingskalendern för Svenska Sprintserien 2021

Annons

Populära Svenska Sprintserien har spikat tävlingshelgerna för 2021 års kalender. Det blir sex stycken helger med dubbeltävlingar. Här är datumen.

Sex stycken tävlingshelger står på programmet för 2021 års upplaga av Svenska sprintserien Rally & Rallycross Bilar med start som sig bör i Västerås i slutet av april.

Det brukar allt som oftast vara lapp på luckan med anmälningar när arrangörerna bjuder in till dessa tvådagarstävlingar för så väl rally- som rallycrossbilar. Tävlingarna körs på och omkring rallycrossbanor med tillhörande faciliteter och campingmöjligheter för de tävlande.

Helgerna delas upp på två deltävlingar, en på lördagen och en på söndagen. Tävlingsdagen börjar med ett obligatoriskt träningsåk med tidtagning som sedan följs utav två tävlingsåk där deltagarna får räkna sitt bästa tävlingsåk. Däckservice finns tillgängligt fredag till söndag varje tävlingshelg.

Annons

Upplägget med att släppa ut en bil i taget på en bred rallycrossbana kan låta lite händelsefattigt på pappret, men tävlingarna förtjänar mer publik än vad de kanske har. För det är full attack, rallyförarna tar i lite extra när de vet att det inte är några diken som kan ställa till det, och rallycrossförarna behöver inte ta hänsyn till konkurrenter omkring sig utan kan välja spårval och bredställ som de vill.

Opeltrubbel i Svenska Sprintserien

Lägg där till att det är flera bilar samtidigt ute på banan, och som publik har man full sjå att välja vilken favorit man ska följa. Ett så kallat lyxproblem.

Som bonus är det bra publikplatser, servering, parkering och en närhet till depån med möjlighet att kolla in bilarna på nära håll. Perfekt för både barnfamiljer och rallylovers med andra ord. Vi håller tummarna för att coronapandemin lägger sig och att det blir möjligt för klubbarna att kunna bjuda in publik igen.

Så med det sagt, här är datumen att skriva upp i årskalendern.

 

Tävlingar i Svenska Sprintserien 2021

12-13 juni, Borlänge
31 juli – 1 augusti, Karlstad
4-5 september, Bollnäs
11-12 september, Arboga
18-19 september, Nyköping
Datum ej spikat, Västerås

Så fort Inbjudningar och anmälningslistor börja komma upp så lägger vi in länkarna här på Tävlingskalendern.

 

Annons