Film: EMK-kannan 12 september 2020

Annons

Eskilstuna arrangerade sin tävling EMK-kannan under hösten 2020 och lockade ett stort startfält. 169 bilar för att vara exakt. Några råkade ut för trubbel redan på SS1 som synes på den här filmen.

Efter de fem specialsträckorna stod det klart att Per Göthberg Eskilstuna MK och Lukas Karlsson Gnesta MK tog hem totalsegern med minsta möjliga marginal, en tiondel före Jari Saarinen MSK Kvarnvingarna och Jon Magnusson SMK Linde.

Bland de tvåhjulsdrivna var det näst in till lika stenhårt in i mål. Hampus och Pontus Jakobsson från SMK Nyköping slutade som femma totalt, precis före Fredrik Eriksson
Katrineholms MK och Daniel Mörn Gränna MK. Segermarginalen här skrevs till ynka 1,3 sekunder.

Men det här filmklippet från EMK-kannan anno den 12 september 2020 handlar inte om vinnarna, även om det kan finnas med några klassegrare här. Nej har vi samlat de som bommade tävlingens avåkarböj. De flesta kunde hanka vidare efter en tur ut på åkern, med stukad framvagn eller ”bara” stukat självförtroende.

Annons

Annons