Dennis Rådström om insatsen i WRC Croatia Rally

Annons

Det blev en händelserik VM-comeback för Dennis Rådström som tillsammans med Johan Johansson ställde upp i WRC Croatia Rally för IKsport Racing i en Ford Fiesta Rally4.

Dennis Rådström och Johan Johansson tävlade i den tvåhjulsdrivna klassen i WRC Croatia Rally för teamet IKsport Racing i en Ford Fiesta Rally4. Duon hade höga förväntningar på den kroatiska VM-tävlingen i skogarna och bergen runt om huvstaden Zagreb.

Tyvärr råkade de ut för en del problem med punkteringar, snurrningar och annat som förstörde möjligheterna för en framskjuten placering den här gången. Men de tar med mycket positivt från VM-helgen, inte minst med fyra stycken sträcksegrar i klassen.

– Det har vart för många misstag den här helgen och lite för dålig förberedelse. Men vi lär oss saker hela tiden, och det var därför vi åkte hit. Vi tar med oss mycket härifrån positivt härifrån och blickar framåt, berättar Dennis efter tävlingen.

Annons

– Stort tack till IK sport för möjligheten och bra jobb hela helgen. Johan har gjort en fantastiskt jobb, och jag är stolt över vårt samarbete i bilden, fortsätter Dennis. Det var i slutet på mars som det vart klart att Dennis och Johan skulle köra WRC Croatia Rally för IKsport Racing.

Dennis Rådström om insatsen i WRC Croatia Rally

– Det är superkul att vara tillbaka i VM, det är här vi vill vara. Så nu är det bara jobba vidare så vi snart kan komma tillbaka igen, avslutar Dennis och co-driver Johan fyller i:

– Det är så jäkla kul att vara här, och vi gör en stark avslutning. Nu ser vi fram mot fortsättningen, säger Johan.

Dennis och Johans huvudmål för säsongen är att köra Rally-SM i den högsta klassen, Trimmat 4WD, i en Volkswagen Polo R5. SM-serien startar senare i höst, och fram tills dess ska Dennis och Johan förbereda sig med tester och förhoppningsvis fler tävlingar för att komma väl förberedda till SM-premiären i Kil i augusti.

Annons