Test med nya Ford Fiesta Rally1 Hybrid WRC 2022

Ford och M-Sport är först ut med att testa sin 2022 års Rally1 Hybrid. Här har Passats de Canto filmat när den nya Forden pressas på smala grusvägar.

2022 blir det nytt tekniskt reglemente för kungaklassen i Rally-VM. Rally1 Hybrid som gäller för WRC-teamen. Med bland annat ett extra batteri som… ja hur kommer det att användas? På specialsträckorna som extra boost eller under transportsträckor och service för tystare och miljövänligare framfart på vanliga vägar och i städer? Eller både och?

Det som länge var osäkert om alla tre fabrikanterna, främst Hyundai, skulle vara med till nästa år och nytt reglemente är nu klart och utträtt. Och M-Sport lägger stort krut under 2021 för att utveckla den nya bilen och vara redo att fightas om segrar och titlar direkt när 2022 drar igång.

Här filmklipp på Fiestan och tycker du att den låter eller beter sig annorlunda?