Liveresultat från Back-SM Bas-racet i Ljusdal 2021

Annons

Äntligen börjar tävlingssäsongen i Sverige att varva upp. I helgen arrangerar Ljusdals MS de första deltävlingarna i Back-SM när de kör Bas-racet uppdelat på två deltävlingar, lördag och söndag.

Ett 80-tal rally- och rallycrossbilar är på plats för att göra upp i de olika klasserna i Back-SM. En deltävling i SM i Backe består av ett träningsåk och sedan två tävlingsåk där den snabbaste tiden räknas från något av dessa två.

Helgens tävling, Bas-racet, körs på Fönebasen och sträckan är 3 kilometer lång med underlag bestående av asfalt och betong. Lutningen är nog inte många grader från start till mål men spännande kamper och drabbningar väntas i den publikfria tävlingar.

Bland deltagarna finns Oskar Sundell som du kan läsa en intervju med här. TP-data (Datapolen) sköter liverapportering och resultatlistor från hela helgen och här är länk till resultat från Bas-racet Back-SM 1-2 2021.

Annons
Annons