Dennis Rådström segrade i första deltävlingen i Grus-SM

Annons

Äntligen är Grus-SM igång. Det nya mästerskapet startade i Småland när Älmhults MK arrangerade Bilam Mästarmötet där Dennis Rådström visade VM-klass.

53 bilar kom till slut till start i premiären av Grus-SM när Älmhults MK arrangerade Bilam Mästarmötet. En tävling som bestod av två sträckor varav den ena kördes två gånger, totalt tre stycken som tillsammans mätte 10 kilometer.

När dammet lagt sig så blev det en premiärseger för Dennis Rådström och Johan Johansson tävlandes för KAK Motorsport. Den tidigare JWRC-föraren i hade till slut 12,9 sekunders marginal till totaltvåan Christoffer Haglund från SMK Nyköping som hade med sig hemma-kartisen Mathias Bengtsson i högerstolen.

– Det gick fruktansvärt bra. Man vill väldigt mycket, och det är svårt att få till bilen bra men vi är väldigt nöjda med allt idag. Jag tror vi har en setup som passar dessa sträckorna bra med mycket grepp och en lätthanterlig bil, som passade väldigt bra idag.

Annons

– Övergången till fyrhjulsdrivet har gått bra och vi har kört en del test. På snö hittade vi rätt direkt, men på gruset har det vart lite svårare och vi var frånåkta med marginal när vi var föråkare i Nyköping. Så vi körde ett test inför denna tävlingen och hittade rätt med inställningarna och det är skönt att få ett kvitto på det här idag, berättade Dennis efter segern.

 

Jonas Åkesson

Tredjeplatsen togs utav Jonas Åkesson och Henrik Bäck från Karlskrona AK.

Fyra totalt och vinnare av klassen Internationella 2wd blev Calle Carlberg från
Nässjö MK med Maja Bengtsson från hemmaklubben som co-driver i deras Ford Fiesta Rally4.

Vinnare i comebacken blev också Rallysveriges rallylegendar Mats Jonsson från Forshaga. Tillsammans med Jon Magnusson från SMK Linde körde han sin WRC-Octavia till seger i Nationella 4wd och jakten på ännu ett SM-guld är igång.

I Nationella 2wd segrade Tobias Pettersson och Åke Kjellgren från Gränna MK i deras VW Golf 3 medans Niklas Ledin från MK Kopparberg och Jonna Olsson från Katrineholms MK visade att SAAB fortfarande är en vinnare i rallyskogen med deras Saab 900 V6.

Christoffer Berglund

Nästa deltävling körs den 7 augusti när Vara MK arrangerar Grus-SM Optimera Rallyt. Inbjudan är uppe och anmälningslistan fylls på, länk till tävlingskalendern hittar du här, så passa på att skicka in anmälan redan nu för att säkra upp en plats i startfältet.

 

Annons