Oliver Solberg inför Rally Estonia 2021

Annons

Oliver Solbergs resa i Rally-VM fortsätter i Estland när han kommer till start i Hyundai-teamets i20 R5 för att göra upp i den tuffa WRC2-klassen.

För andra gången den här säsongen kommer 19-årige Oliver Solberg köra för VM-poäng i WRC2-mästerskapet när han kommer till start i Rally Estonia.

Förhoppningen är att följa upp den fina femteplatsen från Rally Portugal i våras med en ny framgångar och därmed hänga med i kampen om WRC2-titeln i sin Hyundai i20 R5.

Både 2019 och 2020 var unge Solberg den snabbaste R5-föraren i Rally Estonia, segern 2020 är hittills hans enda VM-seger i näst högsta klassen.

Annons

– Jag har bra resultat och minnen från den här tävlingen de senaste åren, min förhoppning är att kunna upprepa den bedriften. Det är något speciellt men vägarna i Rally Estonia, vissa partier är snabbare än i den finska VM-tävlingen, men utan så många hopp, berättar Oliver.

– Sist jag körde tävlingen kördes den på sensommaren med en hel del regn, vilket bidrar till bättre grepp. Nu förväntas torra vägar med löst material på ytan. Det kommer bli en spännande utmaning, fortsätter Oliver.

Konkurrensen i WRC2-klassen är tuffare än någonsin och alla de bästa förarna är anmälda till start. Tusentals av rallyfans förväntas ute på specialsträckorna.

– Det är något extra speciellt med fansen och atmosfären de skapar i Estland. Man kan tro att hela landet har rallyfeber men jag antar att det har att göra med att de har fostrat en världsmästare i Ott Tänak, avslutar en förväntansfull Oliver.

Redan 2017, som 15-åring, inledde Oliver Solberg sin rallykarriär när han körde med en lettisk licens i ett delat tävlingsprogram mellan den estniska och lettiska juniorserien. Sedan dessa har den nuvarande Hyundai-fabriksföraren haft en förkärlek för de båda baltiska grannländerna.

Läs mer om Rally Estonia här.

Annons