Tom Kristensson kör SM-final och Rally Finland

Annons

Tom Kristensson och David Arhusiander avslutar säsongen 2021 med att en ”super-week”, när de kör först SM-finalen och sen den finska VM-deltävlingen.

Tom Kristensson med co-driver David Arhusiander kommer att göra ett mellanspel på hemmaplan när de kommer till start i finalen av årets Rally-SM, Skilling 500 i Skillingaryd, den 24-25 september.

VM-duon kommer att köra med en likadan bil som i WRC2-klassen i VM, en Ford Fiesta Rally2, från Italienska JME Rally Team, ett team som Tom samarbetat med tidigare i år inför säsongstarten i VM.

– Jag är väldigt glad över att tillsammans med mina partners fått ihop det så att vi kan göra den här starten, säger Tom.

Annons

– Att tävla hemma är speciellt, att få visa upp oss för alla våra supporters och publiken och att få testa högsta klassen i SM, skall verkligen bli kul, fortsätter Tom.

– Det är även en uppladdning för oss inför VM-tävlingen i Finland veckan därpå. Vi åker direkt efter tävlingen till Finland, där vi som tidigare i år kör för M-Sport.

– Vi kommer att avsluta säsongen i VM i och med Rally Finland. I planen fanns att vi även skulle kört deltävlingen i Spanien i mitten av oktober, men vi avstår den för att få mer tid till att arbeta med och förbereda säsongen 2022, säger Tom.

VM-deltävlingen i Japan har ställts in på grund av Covid 19, och även om Rally Monza eventuellt kommer att ersätta som finaltävling, som förra året, är det inte aktuellt med start där.

– I Skilling 500 har jag inte kört sedan min tid i Volvo Original så vi ser fram emot att komma dit och tampas med det tuffa motståndet i klassen, avslutar Tom.

Annons