Oliver Solberg om sin nya Hyundai i20 N Rally1

Annons

Nytt år och nytt reglemente med nya bilar i Rally-VM. Här berättar Oliver Solberg om sin nya Hyundai i20 N Rally1 som han ska köra i flera av årets VM-deltävlingar.

En spännande säsong i Rally-VM väntar för oss blågula rallyfantaster. Inte bara ett nytt reglemente med nya bilar och att det svenska VM-rallyt Rally Sweden flyttar till Umeå.

Nej, vi har med två svenskar i VM-teamen i år. Jonas Andersson blir co-driver till Gus Greensmith i M-Sport och unge Oliver Solberg tar nu ett nytt steg i karriären när han blir officiell fabriksförare för Hyundai i Rally1-klassen.

Oliver kommer att göra som andra stora rallyförare, till exempel Ogier, Loeb (?) och teamkomplisen Sordo, att köra flera men inte alla deltävlingar under en säsong.

Annons

Det känns som den bästa lösningen, att ”smyga” sig in i den största klassen, speciellt en säsong som denna med nytt tekniskt reglemente.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse för mig att vara med i ett fabriksteam för första gången. Jag är väldigt ivrig, det är bara fantastiskt häftigt att börja den här nya säsongen, berättar Oliver som tillsammans med sin co-driver Elliot Edmundson har startnummer #2 på sin Hyundai VM-premiären i Rallye Monte Carlo.

Oliver berättar vidare vad han tror om den nya bilen och det nya reglementet.

– Att bilarna är helt nya för alla hjälper mig lite. Jag känner mig ganska förberedd och självsäker men det är bara en fantastisk möjlighet att vara i denna nya era från början. Dessa bilar är fantastiska. De låter bättre än någonsin och är väldigt snabba. Jag mår verkligen bra i Hyundai i20 N Rally1, och det är ganska roligt med den extra kraften.

– Det viktigaste för mig är att ha ett konsekvent år. Det är en inlärningskurva. Jag är fortfarande väldigt ung, så det är bra för mig att arbeta med de andra förarna som har stor erfarenhet. Jag känner mig redo att kliva upp, avslutar Oliver.

Den 20-23 januari körs Rallye Monte Carlo.

Annons