Tom Kristensson inför helgens MARMA Rajd Rzeszowski

Annons

Efter att ha vunnit det polska mästerskapet i rally på grus startar Tom och Andreas i helgen i den andra deltävlingen i mästerskapet på asfaltunderlag, som även räknas i det totala mästerskapet.

Tävlingen, MARMA Rajd Rzeszowski, har start och mål i staden Rzeszow vid Karpaternas nordsluttning i sydöstra Polen. Tävlingen ingår förutom i Polska Mästerskapet även i det tjeckiska och det slovakiska mästerskapet och även i Central European Rally Trophy.

Elva specialsträckor på drygt 15 mil står på schemat. Vägarna har skiftande karaktär och kvalité på asfalten

Första start är redan på fredag lunchtid, ja sen lunch då, klockan 12.55. Fredagsetappen består av fem specialsträckor innan det blir nattuppehåll. Lördagens etapp startar klockan 07.55 och sen ska sex sträckor till avverkas innan det är målgång på lördagseftermiddagen.

Annons

65 bilar är anmälda till tävlingen varav elva Rally2-bilar som Tom Kristensson och Andreas Johansson har att tampas emot.

– Jag ser med tillförsikt fram emot tävlingen, säger Tom. Teamet, koWax/2Brally Racing, har inför tävlingen renoverat vår Hyundai i20 R5, och de har lagt mycket tid på att optimera den.

– Vi har även testat måndag och tisdag, eftersom vi inte kört på asfalt sedan Rajd Swidnicki i slutet av april, så  behövde vi bland annat testa andra inställningar av bilen, och nu känns det bra, fortsätter Tom.

De största utmanarna i tävlingen blir tvåan och trean i det totala mästerskapet, som Tom leder, Grzegroz Grzyb respektive Kacper Wroblewski, båda i Skoda Rally 2-bilar, och som var tvåa och etta i första asfalttävlingen Rajd Swidnicki.

En stark aspirant till totalsegern är även tjecken Erik Cais, som normalt kör VM i WRC 2-klassen i en Ford Fiesta Rally 2, men som avstår Rally Finland till förmån för tävlingen i Polen. Eric tävlar dock inte om det Polska Mästerskapet.

Annons