YRC-sprinten 2022 Resultat, tidsschema och bilder

Annons:

Här information och resultatlänk för YRC-sprinten i Vallentuna som körs lördagen den 4 september med start klockan 11.00

Det vankas storbesök till lördagens rallysprint i Markim den 4 september. Den populära sprinten som körs i Vallentunaskogen norr om Stockholm ingår i år i Grus-SM och har lockat flera meriterade, och långväga, gäster.

Totalt är det 59 bilar anmälda till YRC-sprinten där 41 ekipage kör om SM- och RM-poäng samt 18 bilar inbjudna till Appendix-K.

Bland de anmälda finns Mattias Adielsson, Jonas Åkesson och Christoffer Haglund. För att inte tala om Tomas ”Lången” Pettersson, Mattias Hallberg och flera av Stockholms och Upplands snabbaste i 2wd.

I de populära Appendix K-klasserna blandas publikfavoriter i form av både förare och bilar som kommer att bjuda publiken på såväl nostalgi som show.

Annons:

Första start är klockan 11.00 och då har de tävlande hunnit med två genomkörningar av den 3,5 kilometer långa grussträckan. SM-fältet är först ut varje omgång följt av Appendix-K. Tävlingen beräknas vara klar ca 15.45.

En skillnad mot de senaste åren är att tiderna från alla tre åken räknas, så det gäller att attackera men också köra med insidan för att inte riskera hamna i den nedre delen av resultatlistan. Men å andra sidan, utan attack inga pokaler.

Publikparkering är förlagt vid depån/målhanget av sträckan och här är en karta till tävlingsområdet (Google maps). Se till att vara ute i god tid då det säkerligen blir mycket publik den, vad SHMI just nu säger, soliga septemberlördagen.

Vid det populära målsvängarna finns också servering och speaker och närhet till depån för att kolla in sina idoler och drömbilar på nära håll.

Resultatlänk för YRC-sprinten 2022
Resultat YRC-sprinten 2022 (RaceConsulting)

 

Annonser: