Fina förhållanden väntar i Gestrikekannan

Annons:

Lördagen den 28 januari är det dags för Gestrikekannan. Järbo MKs populära tävling som i körs över tre fina specialsträckor.

När den här texten skrivs har teamen precis kört in rallybilarna i garagen efter holmgången i Hälsingerallyt. En del behöver bara tvätta ur bilen och ställa bucklorna i hyllan. Andra behöver banka ut bucklor och tvätta overaller. Och redan om en vecka är det dags för nästa fina tävling – Gestrikekannan.

Fina förhållanden väntar i Gestrikekannan

Järbo MKs tävling Gestrikekannan som i år ingår i såväl Supercupen och Vintercup-upplagan av Racepart 1300 Rallycup som DM för NNBF och Stockholms BF. På lördagskvällen är det över 50 anmälda, men den listan kommer förhoppningsvis att fyllas på ordentligt under söndagen. Den ordinarie anmälningstiden går ut på söndag kväll klockan 18:00. Länk finns här i Tävlingskalendern.

Fina förhållanden väntar i Gestrikekannan

Annons:

Start och mål är förlagt vid Folkets Hus i Järbo och första start är klockan 11:00 och klockan 13:30 är det beräknat att första bil är i mål.

Totalt mäter tävlingen 130 kilometer varav hela 72 kilometer av dessa är fördelade på tre specialsträckor.

Startordningen är 1300 Rallycup, A+B 4wd, A+B 2wd, A+B grupp F /VOC
Mekonomen/N1, A+B grupp E, C 4wd, C 2wd, C grupp F /VOC Mekonomen/N1, C grupp E, ABC Appendix K, Ungdomsrally och sist ut Debutanter.

Annonser: