Säsongspremiär för Mille Johansson i Arctic Lapland Rally

Annons:

Säsongspremiär och vinterdebut i samma tävling för unge Mille Johansson som i helgen kör Arctic Lapland Rally.

Den 17-åriga rallytalangen Mille Johansson från Katrineholm kör i helgen årets första tävling, när han och kartläsaren Julia Thulin, SMK Hörby, ställer upp i premiären av det det finska rallymästerskapet Arctic Lapland Rally i Rovaniemi, norr om polcirkeln.

I slutet av förra veckan presenterades nyheten att Mille är en del av det regerande svenska mästarteamet GN Motorsport, som kommer ska sköta deras tvåhjulsdrivna Ford Fiesta Rally4 under tävlingen. En ytterligen nyhet var att dubbla juniorvärldsmästaren Pontus Tidemand ingår i teamet som mentor och förare.

Arctic Lapland Rally blir deras första eldprov tillsammans. Under veckan har Mille och Julia kört igenom de 11 sträckor som utgör tävlingen och skrivit sina noter.

– Det ska bli kul att köra i Finland för första gången, och första vintertävlingen för mig med noter. Alla sträckor är unika, och tävlingen mäter 24,5 mil specialsträcka, vilket blir den längsta tävlingen jag har startat, säger Mille, som på grund av sin unga ålder enbart får köra specialsträckorna och lämna över ratten till Julia under transporterna.

Annons:

– Sträckorna är långa och snabba, med vissa partier som kommer bli väldigt dåliga då det inte finns någon isbotten. Denna tävling kommer bli riktigt rolig och frän att köra. Vi är här för att samla mil och erfarenhet. Vi ökar tempot så gott det går när jag känner mig trygg i bilen och litar på noterna, avslutar Mille.

Här hittar du liveresultat och tidsschema för Arctic Lapland Rally som startar före lunch svensk tid fredagen den 13 januari.

Annonser: